Als ik Anja in drie woorden moet omschrijven is dit: Warm, Respectvol en Kundig!

Ina, 43 jaar

Anderen over mij

Ik had een ongeluk gehad en moest alles een plekje in mijn hart geven. Het was superfijn om met Anja samen te werken. We hebben veel verschillende dingen gedaan. Het fijnst vond ik met de Playmobil-poppetjes. Ik moest met de poppetjes laten zien hoe ik mij voelde en wie het dichtste bij mij stond. De laatste keer dat ik bij Anja was geweest, bracht ze me naar huis. We gingen samen wandelen en onderweg bloemen plukken. Achter in de tuin hebben we toen een bloemenmandala gemaakt. Die mandala was ik en alles wat ik had geleerd.
Anja is heel vrolijk en behulpzaam. Ik vertrouwde haar en nu ben ik echt veel vrolijker.
Janice
12 jaar
Anja is begaan met anderen. Ze weet kinderen op hun gemak te stellen en hun vertrouwen te winnen. Ze heeft mijn dochter Janice op een leuke manier heel goed geholpen. En niet alleen Janice, het werkte door bij ons thuis. Ze denkt ook met de ouders mee hoe we het verder kunnen doen in ons eigen gezin. Ze helpt je om nieuwe dingen uit te proberen.
Mandy
moeder van Janice
Het coachingstraject dat ik bij Anja Peeters doorlopen heb, heeft mij veel inzicht en rust gebracht. Zij weet als geen ander je problematiek snel in beeld te brengen. Dit gebeurt in een warme omgeving, waarin je je veilig voelt. Haar manier van werken is professioneel en prettig. Tijdens het proces staat ze naast je en bewaakt het proces zorgvuldig.
Haar kennis is geweldig, maar de liefde die Anja uitstraalt, maakt haar zo uniek als coach.
Angela
59 jaar
Ik kwam bij Anja om hulp te vragen bij het rouwen over de dood van mijn opa. Ik had nachtmerries, omdat ik mijn opa had zien sterven. Nu heb ik minder nachtmerries en minder verdriet hierdoor. Ik vond het heel fijn. We hebben samen een boek over mijn opa gemaakt met herinneringen over hem. Ik lees dat boek nog vaak. Ik herinner me vooral hoe je mij altijd steunde en dat ik gewoon kon huilen en mijn verdriet en stress kon delen met jou. Je bent een superlieve vrouw.
Emmelie
11 jaar
Al enkele maanden worstelde ik met een meningsverschil in de familie. Wanneer ik er met mijn man over praatte, werd ik intens verdrietig. Het belemmerde me ook wel in mijn dagelijks functioneren.
Bij Anja voelde ik me vanaf het begin enorm gehoord.
Met behulp van familieopstellingen, werd er veel duidelijk over mijn gezin van herkomst. Veel van de boosheid en het verdriet hadden te maken met mijn verleden en de dingen die ik hier had moeten meemaken. De manier waarop Anja de vragen stelde waren heel prettig en duidelijk. Ik leerde op een andere manieren te kijken naar situaties van nu en vroeger.
Altijd goed voorbereid op de sessie kon ik mijn verhaal, mijn stappen met Anja delen. Het voelde goed dat ik iedere sessie opnieuw zelf het thema van de sessie mocht aangeven. Op deze manier kon er worden aangesloten bij de voor mij meest actuele situatie. Tijdens de sessies bleek soms dat er andere dingen belangrijk werden, waar ik vooraf niet aan had gedacht.
Als ik Anja in drie woorden moet omschrijven is dit: Warm, Respectvol en Kundig!
Ina
43 jaar
Ik heb met Anja samen mogen werken om mijn zoon te begeleiden bij zijn angst om alleen te zijn en om sterker te worden. Ik waardeer haar openheid en eerlijkheid. Ze luistert zonder oordeel en geeft daar adviezen op.

Mijn inzicht in mijn zoon is veranderd, maar ik ben ook anders naar mezelf gaan kijken als mens, maar zeker ook als moeder.

Mijn zoon genoot van de spelletjes en wilde deze thuis ook met mij spelen. Hierdoor werd hij stukje bij beetje wat zekerder en minder angstig. Voor mij waren het vooral eyeopeners op mijn eigen gedrag als moeder.

De doelen die we voor mijn zoon hadden opgesteld, waren ook onzichtbaar doelen voor mij. Dit heeft ons beiden geholpen. Het meest zijn mij de open en eerlijke gesprekken tussen ons bijgebleven.

Lizet
moeder van Lucas

 

Ik was bang om alleen te zijn als mama niet in dezelfde ruimte was als ik. Ik heb geleerd hoe ik sterk kan zijn als ik bijvoorbeeld alleen naar boven moet of naar de wc.

Ik ging iedere week met plezier naar jou toe. De spelletjes vond ik het leukste. Ook vond ik het leuk om met de poppetjes te spelen en als mama soms mee mocht doen met een opdracht. Ik herinner me het meest met het touwtje naar boven lopen en de tekeningen die we op de grond gemaakt hebben van papa, mama en mijzelf.

Ik vind je gezellig, lief en vriendelijk en ik vind het jammer dat ik geen spelletjes meer bij jou speel.

Lucas
4 jaar

 

Ik vond het een geweldige ervaring om meer over mezelf te weten te komen. Jouw persoonlijkheid vormt de ideale basis om als coach te werken. De opstellingen laten je ervaren hoe het is om vanuit andere personen naar je eigen herinneringen te kijken. Het herbeleven van je verleden met de wijsheid van je huidige persoonlijkheid is erg verhelderend. De ervaring dat je er mag zijn met al je tekortkomingen en talenten heeft mijn inlevingsvermogen met de personen waarmee ik te maken krijg, vergroot. In mijn werksituatie is dit de basis van waaruit ik vertrek. Jouw kracht zit in het feit dat je op zoek gaat naar antwoorden.
Lisette
56 jaar

 

Met jou samenwerken was ook echt samenwerken. Jij liet mij vertellen waar ik (op dat moment) aan wilde werken. Je verplaatste je in mijn situatie en stelde mij vragen naar aanleiding van mijn eigen verhaal. Waardoor ik zelf met antwoorden kon komen. Je bent er volledig voor mij en kan haarfijn de situatie samenvatten. Je weet de gevoelige snaar te raken door jouw “confronterende” vragen. Je kan het zo sturen om mij naar een andere manier van denken/handelen te laten gaan, een manier waarop ikzelf het antwoord eigenlijk al heb kunnen geven, c.q. heb gegeven. Dus een manier die echt bij mezelf past en die dus de beste kans van slagen heeft om dit voor de toekomst vast te houden. Door jouw persoonlijke aandacht en jouw kennis maak jij van iedere specifieke situatie een unieke situatie waarin ik de hoofdrol speel en ik hierdoor niet het gevoel krijg in een sjabloon te moeten passen. Jouw coaching heeft voor mij heel positief uitgepakt. Ik ben er sterker door geworden en mijn intuïtie onderdruk ik niet meer. Ik mag voelen en kan hierdoor objectiever naar mijn situatie kijken en dus ook beter handelen en accepteren.
Yvon
42 jaar

 

Een paar maanden geleden kwam ik bij Anja en ik zat behoorlijk met mezelf in de knoop. Ik kwam bij Anja en het was meteen een warm welkom.

Al mijn gedachten mocht ik tegen Anja vertellen. Ze schreef ze allemaal op. Toen ik klaar was met mijn gedachten te vertellen mocht ik ze van belangrijk naar minder belangrijk zetten. Anja schreef het wederom voor mij op. Ik mocht me vooral bezighouden met de eerste gedachte. De rest mocht ik nog even in de laatjes houden. Dat was wel een opluchting voor mij.
Na deze sessie ben ik nog vaker bij Anja geweest. Het bijzondere van haar vind ik dat ze echt tijd voor je neemt. Ze heeft heel veel liefde voor haar vak. Ze houdt echt van mensen. Ze liet me zelf werken en nadenken maar gaf goede steun.

Roos
32 jaar

 

Midden in een verlate vechtscheiding was ik op zoek. Naar mijn moederschap, naar rust en duidelijkheid, zoekend naar antwoorden op verschillende vragen en vooral op zoek naar mezelf. Er waren heel wat uurtjes samen met Anja nodig om de ingewikkelde situatie helder te krijgen en uiteindelijk kwamen er meerdere hulpvragen. Deze hebben we samen per keer en per tijdstip bepaald. Anja gebruikt daarbij verschillende manieren van coachen vanuit een warme en meelevende basishouding. Langzaam kwam ik weer in mijn eigen kracht als mens en als moeder.Ik leerde met afstand kijken en omgaan met de situatie. De grote wirwar aan emoties werd steeds rustiger en duidelijker en ik leerde keuzes te maken.Ik sta weer sterk op mijn benen en dat voelt zó goed.Deze kracht kan ik nu gebruiken om zelf een moeilijke situatie de baas te kunnen. Ik raak niet meer in paniek en ik weet wat te doen en hoe.
Maria
50 jaar

 

Ik wilde graag dat je mij zou helpen met de angst om alleen te zijn als mijn ouders er niet zijn.

En of je mij kon helpen om te kunnen gaan met moeilijke situaties in de klas, waarvan ik last had en het moeilijk vond mee om te gaan.

Natuurlijk kun je niet alles weg nemen, maar je hebt geholpen dat ik hier beter mee om kan gaan. Thuis voel ik mij minder alleen als mijn ouders een keer weg zijn. In de klas kan ik nu veel beter met andere kinderen in de klas omgaan.

Het was heel fijn en ik heb veel aan je gehad. Ik heb nieuwe dingen geleerd waar ik nu nog steeds veel aan heb.

Ik vond het heel leuk met de dieren op de poster te werken. Het was leuk om bij alle dieren te schrijven wat ze vaak doen en ook van die kenmerken voor mijzelf te leren omdat misschien ook te doen.

Ik heb geleerd dat je niet alleen naar de problemen moet kijken, maar ook naar de voordelen en de leuke dingen. Ik vond het heel leuk dat we bij iedere bijeenkomst een kaartje voor de hele week meekregen. Het maken van een aftelkalender was erg leuk.

Ik vind je lief, behulpzaam en je kunt goed geheimen bewaren.

Lonneke
11 jaar

 

In het begin vond ik het ontzettend moeilijk om me open te stellen, mijn verdriet te laten zien, maar Anja heeft dat op een rustige en fijne manier doorbroken. Ze heeft een diversiteit aan opties om de zere plek te vinden. Haar begeleiding is zeer effectief gebleken. Ik was mezelf en de positieve inslag even helemaal kwijt en bewandelde steeds hetzelfde pad van intens verdriet. Ze heeft me mezelf weer laten opzoeken en me uitgedaagd mezelf uit te dagen. Ik denk nog vaak aan de triggers die ze me gaf en betrap me dan ook echt even op een glimlach,Zowel privé als in mijn werk heb ik er veel aan gehad. Dicht bij mezelf blijven maar toch out of the box. Het is een leerproces geweest om door de tranen heen op te krabbelen en weer de zon achter de wolken te zien. Het omdenken waar jij zo mooi mee kan toveren is een hele goede les geweest.
Daniëlle
28 jaar

 

Ondanks dat ik promotie had gemaakt en inmiddels een managementfunctie had, voelde ik me niet prettig op deze plek. Via opstellingen met Anja kwam naar voren dat er eerst wat persoonlijke issues opgeruimd moesten worden, om mezelf te kunnen overtuigen dat ik deze plek binnen de organisatie ‘verdiende’.

Haar manier van vragen stellen en niet te vergeten haar humor, maakte dat ik mijn oude overtuigingen ter discussie kon stellen.

Ramses
36 jaar

 

Het was heel fijn om met je samen te werken. Ik waardeer je rust, vertrouwen en toegankelijkheid.Je hebt het vermogen om zaken snel te kaderen en herstructureren. Het geleerde is vaak direct inzetbaar. Je stemt af, zowel in tijd als wat nodig is en je hebt aandacht voor nazorg.
Bianca
52 jaar

 

Je hebt veel geduld en vertrouwen. Ik had niet het idee beoordeeld te worden en daardoor kon ik de tijd nemen over moeilijke en zware dingen te praten. Het is fijn dat je zoveel methodes en manieren weet om dingen te verwerken. Soms heb je zelfs helemaal niet door dat je al aan het verwerken bent. Je stelt de juiste vragen om op een makkelijke manier op een keerpunt te komen.De coaching heeft me veel gebracht. Ik begrijp mezelf beter en het geeft verlossing om over dingen te praten die ik moeilijk vind. Ik merk dat nog niet al mijn doelen bereikt zijn, maar wel dat ik onderweg ben.
Isa
16 jaar