Ik zie jou en nodig je uit om jezelf te (laten) zien.

Coaching voor kinderen

Sommige kinderen vallen op door hun talent, hun schoonheid, hun vrolijkheid, hun gedrag. Andere kinderen doen dat niet, ze zijn als het ware onzichtbaar. Als kind keek ik naar de wereld en deed mijn best. En ik deed mee waar ik mee mocht doen. En soms, ja, soms viel ik ook op doordat ik iets beter kon dan een ander.
Toen ik een jaar  of tien was, deed ik mee aan een turnwedstrijd. Mijn moeder en zusje zaten op de tribune.
Tot mijn grote verbazing werd ik tweede! Toen dat werd omgeroepen, keek ik verheugd naar de plek waar mijn moeder en zusje zaten. Helaas waren ze al eerder weg gegaan, dus ik keek naar een lege plek.
Ik ontving mijn medaille, maar het was niet echt een feest voor mij.
Sommigen zijn van nature al goed zichtbaar. Ik heb er lef en moed voor nodig gehad om in het licht te gaan staan. Terwijl ik ook, net als ieder kind gezien wilde worden.

Hou oud je ook bent, iedereen krijgt te maken met situaties waarin je het idee hebt dat je niet meer weet welke kant je op moet. Bijvoorbeeld wanneer je opa of oma doodgaat, als je gepest wordt, als je ouders gaan scheiden of als je het moeilijk vindt om te leren.
Soms heb je hulp nodig om met jouw vragen of problemen om te gaan. Dat is helemaal niet erg. We gaan toch ook naar de kapper als je haar te lang is? We gaan niet zelf knippen, want we weten dat we dat niet kunnen. Zo is het ook met sommige problemen.
Ik kan je helpen door met jou vooral te kijken in wat je kan doen én waar jij goed in bent. Want iedereen heeft talenten en kwaliteiten. Jij dus ook.
Misschien durf je dingen niet zo goed en dan zeggen we tegen elkaar: ‘Ik ga het een keer proberen en de volgende keer kijken we hoe het gegaan is’. Of we bespreken wat je over zes weken wilt kunnen of over een jaar.
Soms verzinnen we met elkaar een zinnetje dat jou kan steunen om dingen te doen die belangrijk voor jou zijn. Die zinnetjes kunnen je helpen in je verandering. We tekenen, spelen, oefenen. We praten en lachen en we proberen nieuw gedrag uit.
En heel belangrijk: we vieren feestjes als gelukt is wat je wilde doen.
Als ik met je werk, kijk ik steeds wat jouw interesses zijn en wat jij fijn vindt om te doen. 

Je kunt onder andere bij mij terecht met de volgende vragen:

  • Ik word gepest op school. Wat kan ik doen?
  • Ik ben bang voor de dood. Wat kan ik daaraan doen?
  • Ik wil graag meer zelfvertrouwen.
  • Mijn ouders gaan scheiden. Hoe kan ik daarmee omgaan?
  • Ik heb last van nachtmerries sinds mijn opa overleden is.
  • Mijn mama is overleden. Ik weet niet hoe ik verder moet.
  • Het gaat niet goed op school. Ik weet niet hoe dat komt.