Onderzoek je eigen levensverhaal en durf het anders te doen

Ouders

Vaak zeggen we: ‘Als het goed gaat met mijn kinderen, gaat het ook goed met mij’. Mijn ervaring en overtuiging is dat het juist andersom is: als het goed gaat met de ouders, gaat het ook goed met de kinderen. Kinderen zijn wat dat betreft ook meteen de knipperlichtjes en soms ook de alarmlichtjes van hun relatie met jou als ouder. Door de onvoorwaardelijke liefde die kinderen voor hun ouders voelen, laten zij onherroepelijk zien wat er in de dynamiek van het gezin om aandacht en ontwikkeling vraagt. 

Wanneer je merkt dat je niet meer voldoende in staat bent om de aandacht te geven die nodig is en de ontwikkeling door te maken waardoor je samen met je kind blijft groeien, kan ik je begeleiden. Om te zien hoe met en door jou als ouder de relatie met je kind tot een nog diepere verbondenheid kan leiden.

Hiervoor is het nodig dat je je eigen levensverhaal durft te onderzoeken om van daaruit een betere relatie met jezelf en je kinderen te ontwikkelen. 

En steeds is daarbij de vraag: welke van mijn talenten kan ik inzetten om te kunnen floreren met en voor mijn kind? We onderzoeken wat jouw unieke kwaliteiten zijn die jou krachtig maken en je de moed geven om te zijn wie je bent. Zelfs als je als ouder met je handen in het haar zit met de opvoeding van je kind.

Je kunt onder andere bij mij terecht met de volgende vragen:

  • Ik heb een vechtrelatie met mijn ex. Hoe kan ik dit stoppen? 
  • Mijn kind heeft een chronische ziekte. Ik weet niet hoe ik hiermee om moet gaan.
  • Mijn kind is onhandelbaar. Ik weet niet meer wat ik moet doen. 
  • Hoe kan ik met mijn kinderen verder na mijn scheiding?
  • Hoe kunnen wij als ouders een team vormen bij de opvoeding van onze kinderen?
  • Mijn partner is overleden. Hoe kunnen wij met ons gezin verder?