Dit ben ik

Ik ben Anja Peeters. Ik begeleid kinderen, ouders en volwassenen in hun persoonlijke proces tijdens (ingrijpende) veranderingen, zoals bij een scheiding, het overlijden van een dierbaar iemand, verandering van baan of bij ontslag. Ook begeleid ik je als je aansluiting zoekt bij een groep, of gepest wordt.

Ik neem samen met jou de rust, de tijd én de ruimte om te kijken hoe je deze verandering tegemoet kunt treden.

Ik ondersteun je door je talenten te ontvouwen. Door deze talenten vervolgens in het licht te zetten, laat ik je zien dat je meer mogelijkheden hebt dan je waarschijnlijk oorspronkelijk dacht. Hierdoor leer je gaandeweg om te gaan met datgene wat op je pad gekomen is en te bewegen in de richting die goed voor je is.

Ik heb een groot vertrouwen in de rekbaarheid van de mens. Ik ben er daardoor van overtuigd dat je altijd weer je weg kunt vervolgen met hernieuwde kracht. Want juist in tijden van verandering of verlies komt een bijkomstige schoonheid: je leert jezelf beter kennen en ontdekt talenten die je eerder niet zag. Je krijgt de kans opnieuw te onderzoeken wie je bent en wat het leven voor jou betekent.

Ik ben gecertificeerd onorthodox coach, gecertificeerd familie- en organisatieopsteller, gediplomeerd dramadocent en gecertificeerd kindbehartiger. Ik heb vele jaren ervaring in het onderwijs. Ik heb me via verschillende trainingen verder geschoold in verlieskunde in coaching.

Ik werk altijd  vanuit systemisch perspectief met (individuele) familie en organisatieopstellingen. Daarnaast gebruik ik verschillende onderdelen uit Voice Dialogue, biografisch werken en de multimethodische technieken die ontwikkeld zijn voor verlieskunde in coaching.

Omdat jíj in het licht staat, is het altijd maatwerk. Ik zoek naar de interventies die jij nodig hebt om de gewenste verandering in werking te zetten.

 

“Een manier van werken die gekenmerkt wordt door professionele nabijheid, scherpzinnig waarnemingsvermogen, heldere diagnose en interventies. De kunst van het coachen die maakt dat men weer in beweging kan komen.”

-Cobi Brouwer, opleider tot Onorthodox Coach

 

In het menu vind je verdere informatie over mijn coaching voor ouders, kinderen en volwassenen, informatie over tarieven en tegemoetkoming in de kosten en mijn contactgegevens.

Door middel van opstellingen begeleid ik je vanuit systhemisch perspectief in het verkrijgen van inzicht en het hernemen van de persoonlijke levensloop. Ik werk met grondankers als ook met tafelopstellingen. Hierbij gebruik ik onder andere duplopoppetjes om je verhaal te verbeelden. Je vraag en jouw verhaal wordt  zichtbaar gemaakt. Hierdoor wordt het mogelijk om naar de totale dynamiek van je gezin van herkomst, je team of je klas te kijken. Je krijgt zicht op wat voor jou werkt en welke pijnlijke aspecten ervoor zorgen dat je je verlangen nog niet leeft. Jouw innerlijke ervaring wordt zichtbaar, waardoor nieuwe besluiten zowel op cognitief  als emotioneel niveau gemaakt kunnen worden. En waar dat kan werken we oplossingsgericht aan een mogelijke verandering.